Законът за Хляба ПДФ Печат Е-мейл

 

"Аз забелязвам, че вие, учениците в школата, не спазвате
един общ закон. Когато купите някоя стомна, нали искате да не бъде пукната. Ако е пукната, течността, която вложите вътре, какво ще остане от нея? Ами ако в някоя химическа лаборатория в някоя реторта правите опит и тази реторта издиша, какво ще стане? Опита може ли да направите?
Аз забелязвам, че от класа много неща издишат навънка. И това не ви препоръчва – издишат, издишат навънка. Сега туй не е за мен. То е за вас.
Ще пазите едно правило: ученик, който се съмнява в учителя си, той не е ученик. ...."

 

из беседи на Петър Дънов

Прочети повече


 

 
Лимецът ПДФ Печат Е-мейл

 

Тази книга е опит за защита на един природен оригинал. Авторът настоява за връщането, доколкото е възможно, към плодовете на земята, които носят първичните съотношения от вещества и енергии.
Тази книга се издава за да върне светлината в хляба.
В днешния хляб, произвеждан по какви ли не технологии и от какви ли не сортове пшеница, светлината е погаснала.

Някога хората са имали „слънчева“ храна от първични растения и преди да посегнат към нея са настройвали своята вътрешна светлина с молитва. Днес не изпитваме нужда от подобна настройка, сигурно защото се храним предимно с хибриди, в които светлината почти е погаснала. Навлизайки в нас тя среща един замътен, тъжен светлик, към който прибавя своите още по-ниски вибрации. От всекидневната среща между тези две светлосенки живее нашата сумрачна цивилизация.

 

от Емил Елмазов

Прочети повече


 

 
« НачалоПредишна1234СледващаКрай »

Страница 4 от 4