История на България ПДФ Печат Е-мейл


Преди няколко месеца бях поканен от господата офицери в щаба на германската поетапна инспекция No.11, да изнеса доклад относно взаимоотношенията между народите в Македония и тяхното възникване. В един доклад, обаче един така сложен въпрос, не може да бъде правилно разгледан без да се познава българската история. След това господата ми предложиха да напиша една кратка история, чрез която да е възможно наведнъж да се обхване систематизирано историята на българския народ. Когато започнах със създаването на тази книга, установих че не е достатъчна една повърхносно- разказана история, тъй като читателят не би бил в състояние да разграничи истината от фалша, разпространяван всред обществото. Една българска история може да бъде приета и ползвана само, ако е основана на извори, подложени на съмнения. По тази причина взех решение да напиша такава история и бих се чувствал щастлив, ако изложената информация доведе до по- подробно разглеждане на българската история. Посочена е литературата, ползвана в текста, като някои данни съм взел от в-к „Свобода”, гръцката история, „Римска история” от Кох, „История на византийската империя” от Рот (последните 3 са в сбирката на Гйошин), „История на България” от Иречек и „Българския църковен въпрос” от Бурмов. За по- лесна ориентация в старата история има приложена карта.

Прочети повече

 

 

 
Произходът на Българите ПДФ Печат Е-мейл

 

Понятието за началото на българите се е развивало у модерните историци по следния начин: Всички модерни учени, които са се занимавали с произхода на българите, считат българите за хуни. Тъй ги обяснява Тунман, Енгел, Цойс, Клапрот, Фреен, Рьослер, Шафарик и пр. Шафарик каза, че след като е очевидно, че българите са сродни с хуните, аварите и козарите, всички онези, които ги считат за славяни, правили това от неразбиране или шовинизъм, понеже той си е мислил, че хуните не са славяни, а някакъв източен народ. Отдe като се установи, че българите са хуни, породи се питане, в кой днешен народ живеят тези хуни. Понеже се вярваше, че хуните са били източен народ, то прадедите на българите захванаха да се търсят между източните народи. Тук мненията се разделиха.

 

Прочети повече


 

 

 
Учителят за образованието ПДФ Печат Е-мейл

 

Авторът на тази книга е извършил една ценна работа със събирането на всички живи зрънца по отношение на образованието, които се съхраняват в хилядите беседи на Учителя Петър Дънов.   Действително, тия живи зрънца, посяти в полето на образованието, не за дълго време биха дали   своя богат и сочен плод. Педагогическите идеи на Учителя не са мисли само на един теоретик, а на един мъдрец, който обладава опита на вековете и дълбоко познава глъбините на човешката душа. Тези идеи, събрани и систематизирани, ще хвърлят светлина в умовете на всички скромни ратници, които работят в полето  на образованието.

Прочети повече


 

 
Здравословен хляб от Житния дух на България ПДФ Печат Е-мейл

 

За кого е тази книга?

Тази книга е за хората, които действително търсят нещо различно и истинско.

Как да си направиш здравословен хляб пълен с енергия. Да изживеят удоволствието от самото му правене, да усегиш аромата му след неговото изпичане, да го разчупиш с благодарност и да вкусиш с наслада.Този който не е опитал да приготви сам хляб си, не може да разбере какво е усещането да вдъхваш живот и да даваш част от себе си в този процес.  Получава се един пълен цикъл на отдаване и получаване, каквото сме вложили при замесването му, се връща увеличено при нас по време на яденето. Ето защо домашно приготвената храна и особено хляба, са винаги по-вкусни от тези в магазина и заведенията.

 

За контакт : Мария - 0899 784 604

курс : "Приготвяне на здравословен хляб"

Прочети повече


 
История на древните Траки ПДФ Печат Е-мейл

 

Във всеки един от заглавните редове се съдържа атомен заряд от алтернативност на възприетото от клишираната ни история „познание” относно древната ни история. Съгласно това „познание” траките са пришълци на Балканите (дошли тук вероятно около 3000 год. Пр. Хр., били номади, неорганизирани, нецивилизовани, безписмени, избивали се постоянно едни други и т.н. Около 4-5 век след Хр., както били „най-многочисленият народ на света”, така внезапно „изчезнали”, без да оставят следа в „славянския облик”) на днешните българи. Като се връщаме на горното заглавие виждаме следното – история на древните траки така и не е написана, тяхна връзка с новокаменната епоха не е правена, никой не е аргументирал почти нищо за период преди 10000 год. по нашите земи, камо ли да е съзрял в миналото на траките „зачатки и растеж на арийската цивилизация”. През 1911 г. очевидно един българин не само го е съзрял, но го е и аргументирал.

 

Прочети повече


 

 
« НачалоПредишна1234СледващаКрай »

Страница 3 от 4