Новини и Събития
Второ Събрание ПДФ Печат Е-мейл

 

Второ събрание на кооперация Розова зора за 2011 година

На 22.02.2011 година Кооперация Розова зора свиква второ за годината събрание на своите членове.

Обсъждане поуката от реколтата с роза и лимец през 2010, преглед на допуснатите погрешки и тяхното избягване през настоящата година. Хората, нарушили правилника и допуснали погрешки и нежелаещи да си ги признаят, се самоотстраняват според Вътрешният правилник на Кооперацията.

 


 
ПДФ Печат Е-мейл

Съобщение

На 11 . 01 . 2011 г. от 18:30ч ще се състои събрание на Кооперация Розова Зора

за повече информация  0887 025 404 - Стефан Калайджийев


 

Я уставился на трепетные языки пламени, осветившие ладонь и скрюченные пальцы левой руки, "Словарь младшего школьника. Орфографический словарь. Орфоэпический словарь. Этимологический словарь. Фразеологический словарь" поднявшейся, чтобы защитить их от ночного бриза.

Он полагает, "Времена года. Папка дошкольника. Игры и упражнения для занятий с ребенком на отдельных листах" что надежно укрылся, следуя по какой-то древней тропе.

Они сделали то, что обещали, и я тоже выполню свое обещание, он протянул Полю пакет.

Я не "Игры со словами. Папка дошкольника. Задания и упражнения для занятий с ребенком на отдельных листах" могу тебе сказать, потому что не знаю.

Просто не могу рассказать вам ничего интересного.

Боюсь, "Логика. Лабиринты и схемы. Папка дошкольника. Игры и упражнения для занятий с ребенком на отдельных листах" однако, что вы покраснели, и это означает, что вы сознаете, что сами можете стать источником возбуждающего стимулятора.

 
СЕМИНАР – СРЕЩА ПО ЧИГУН И НЕЙГУН ПДФ Печат Е-мейл

В САПАРЕВА БАНЯ 04 – 05 ДЕКЕМВРИ

 


Работа с физическото, енергийното и вътрешното тяло – всеки от застъпените методи на практикуване се опитва да обхване по възможност и трите тела на човека, отвътре навън или отвън навътре, най-важното е да се отчита наличието на комплекса от три тела – физическо, енергийно и вътрешно.
Семинарът е със съдействието на Община Сапарева баня

04 ДЕКЕМВРИ СЪБОТА

12 ЧАСА - ОТКРИВАНЕ НА СЕМИНАРА

РИТУАЛ С ХЛЯБ И ВОДА
МЯСТО - АМФИТЕАТЪРА НА ГЕЙЗЕРА И ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР Сапарева баня, до гейзера

12.30 ЧАСА - ЗНАЧЕНИЕТО НА НЕЙГУН И ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА ВЪТРЕШНАТА РАБОТА

– РАБОТАТА СЪС СЪЗНАНИЕТО – ВОДЕЩ СТЕФАН КАЛАЙДЖИЕВ

13 ЧАСА – ДИАГНОСТИКА И И-ДЗИН – ВОДЕЩ ДОНЧО КРЪСТЕВ

14 ЧАСА – ОБЯД


ПРОГРАМА С ПРАКТИЧЕСКИ УПРАЖНЕНИЯ В РАЙОНА НА САПАРЕВА БАНЯ

  • ТРЕНИРАНЕ НА ОСЕМТЕ КЪСА ЦВЕТНА КОПРИНА
  • СЛЪНЧЕВИ УПРАЖНЕНИЯ /суриянамаскар – поздрав към слънцето/
  • ПЕТТЕ ТИБЕТСКИ УПРАЖНЕНИЯ
  • ЩЕСТТЕ ШИАЦУ УПРАЖНЕНИЯ
  • УПРАЖНЕНИЕ НА ЕЛЕНА, ЖЕРАВА, КОСТЕНУРКАТА
  • ЛЕКЦИЯ ЗА ШЕСТТЕ УПРАЖНЕНИЯ, КОИТО УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО ПРЕПОДАВА

18 ЧАСА – ПОСЕЩЕНИЕ НА СПА ЦЕНТЪРА С МИНЕРАЛНАТА ВОДА

– демонстрация на ИУМЕИХО терапия - Сайонджи масаж – МОЖЕ С ДРЕХИ, НО МОЖЕ И ПО БАНСКИ, ТЪЙ КАТО ИМА БАСЕЙН С МИНЕРАЛНА ВОДА
– ТЕХНИКИ НА МАСАЖ
– ИУМЕИХО ТЕРАПИЯ - САЙОНДЖИ МЕТОД - ВОДЕЩ ЛУКА ДОКУЗАНОВ

20 ЧАСА – ВЕЧЕРЯ , В РАЙОНА НА ГЕЙЗЕРА ИМА ДВЕ ЗАВЕДЕНИЯ В КОИТО МОЖЕ ДА СЕ ПОРЪЧА И ВЕГЕТАРИАНСКА КУХНЯ


21 ЧАСА - ДЗЕН ПОЕЗИЯ – ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА НА ДОНЧО КРЪСТЕВ „ПЪТНИК”

ЗА ТЕЗИ, КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ФИЛОСОФИЯТА НА ПРАВЕНЕ НА ЗДРАВОСЛОВЕН ХЛЯБ, МАРИЯ ЯВАШЕВА ЩЕ ПРЕДСТАВИ СВОЯТА КНИГА „55 РЕЦЕПТИ ОТ ЖИТНИЯТ ДУХ НА БЪЛГАРИЯ” КАКТО И СВОИТЕ ДОМАШНИ КРЕКЕРИ

05 ДЕКЕМВРИ – НЕДЕЛЯ

ПОСЕЩЕНИЕ НА СВЕЩЕНИТЕ СЕДЕМ РИЛСКИ ЕЗЕРА

ТРЪГВАНЕ ЗА ЕЗЕРАТА - 8 ЧАСА
КАЧВАНЕ ДО ХИЖА РИЛСКИ ЕЗЕРА И ОБИКОЛКА НА ЕЗЕРАТА

16 ЧАСА - лекция в информационния център на Паничище, посещение на храма Свети Иван Рилски


17 ЧАСА - ЗАКРИВАНЕ НА СЕМИНАРА, ОРГАНИЗИРАН ТРАНСПОРТ ДО СОФИЯ

В СЛУЧАЙ ЧЕ ВРЕМЕТО Е НЕПОДХОДЯЩО ЗА ЕКСКУРЗИЯ ПО ЕЗЕРАТА ЗАНИМАНИЯТА ЩЕ ПРОТИЧАТ В РАЙОНА НА САПАРЕВА БАНЯ ИЛИ ХИЖА ПИОНЕРСКА

СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ - до 28 НОЕМВРИ


Семинарът е двудневен, заплаща се транспорта, който е по 8 лева, в едната посока, нощувката е 10-13 лева, къмпинг Верила, 200 метра от централната баня-спа център, виж снимките във фейсбук, facebook.com/heliopol ползването на басейна в спа центъра е 6 лева, семинарът като участие – слушатели в лекториите е безплатен, ако някой иска да бъди съпричастен на каузата за Вътрешната работа в паралел с енергийната работа /Чигун/ и физическата работа, може да се обърне към организаторите Стефан Калайджиев и Дончо Кръстев.
Заявките за участие трябва да се подадат до организаторите, на някой от телефоните по възможност по-рано , за да се резервират местата за нощуване: Организаторите не носят отговорност относно нощуването и транспорта за тези, които идват на семинара в последния момент.


0887 025 404 0897 242604 0885 068417 0897067670ИЗ ЕДНО ИНТЕРВЮ С Г-Н МА ЧУАН СЮЙ
Означава ли това, че всички движения в Ба Гуа са разработени така, че отначало е нужен Ней Гун за да могат те да бъдат прилагани?
Ма - Именно. Без Ней Гун всички ваши техники нищо не струват и няма смисъл да се практикуват. За това не желая да преподавам никакви техники на ученици, които нямат Вътрешна наработка - това просто е губене на тяхното и моето време.
КАКВО Е НЕЙГУН И КАКВО НЕ Е НЕЙГУН
ИЗ ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВОТО
„Много хора бъркат такива понятия като "ЦИ ГУН " и " НЕЙ ГУН ". ЦИ ГУН в превод от китайски означава "работа с ЦИ", т.е. именно опериране с вътрешната енергия. "НЕЙ ГУН" - това е "вътрешна работа", т.е. всички видове тренировки, които не са свързани пряко с изпълняването на форми, боеве, общоразвиващи упражнения и специална закалка. Към НЕЙ ГУН се отнасят например - "наработване на лекота" - изкуството на леките скокове и бягането по стени, "наработка на тежест" - изработване на устойчива позиция, това което наричат "врастване в земята" и т.н. В такива методи може да се използва ЦИ, а може и да не се използва.”

ПОЯСНЕНИЕ

НЕЙ-ГУН – в превод „ВЪТРЕШНА РАБОТА”, работа със съзнанието на първо място, и после вече работа по придобиване на т.нар. Вътрешна сила, която произтича от овладяното съзнание. Но, нека подчертаем, че не може да има работа със съзнанието, ако няма будност. В този смисъл, в началото бе Словото, или транслирано, в началото на всички тези дейности седи Събуждането. Имаме няколко състояния – сън, буден сън, процес на придобиване на будност и цялостна будност. Да кажем няколко думи по третото състояние, това състояние на бавно и стъпаловидно придобиване на будност, което обикновено се нарича „самосъзнание”. Тогава човек си приписва сам това състояние на будност, той вярва, че го притежава, макар че в действителност той може да съзнава себе си само в крайно редки мигове на пламване на съзнанието. Но той в тези отделни мигове наистина е буден. Но това не означава, че той владее своето самосъзнание. Просто в отделни изключителни моменти у него настъпват тези проблясъци на съзнанието. От този момент натътък има един междинен период, когато човек се опитва да овладее своето самосъзнание, тоест да стане съзнателно съзнателен. Да повиши своето състояние от трето в състояние четвърто.


В източните школи цялата тази работа е протичала на фона на физически упражнения и овладяване на някои практически опитности. Но нека поясним, да се овладее механично дадена техника с егото, това не означава Работа или участие на Ней-гун. Това е просто занимание на егото на човека с поредната авантюра или бойно приложение на дадена форма в името на неговия егоизъм. 
Ней-гун, това е събуденост и нейното насочване в служене на Живота за Цялото.
В тези два елемента – събуденост и насоченост в служене на Цялото, седи цялостната нова концепция за провеждане на Ней-гун в условията на прехода към Шеста коренна раса.


Времето на вътрешните наставници от манастирите е отдавна изтекло, сега се провеждат Семинари, в които се преподават формите, но за съжаление без тяхната връзка с вътрешната работа. Няма го и самото събуждане, което е процес, бавен и адаптиран съобразно вътрешната структура на всеки човек. При всеки събуждането е индивидуално. „Как да се събудя”, идва при вас обикновеният човек, със своя интелект и кипящо от енергии тяло. Как да му се помогне за да може в бъдеще, той да овладее своите енергии, но така, че да разбере, че тялото и енергиите му са в плен на егото, докато той самият не прояви самият себе си в период на самоосъзнаване. Как да се приведе този човек в състояние на проблясък на неговото самосъзнание, кой съм аз и закъде пътувам - къде е моето място и това ли е най-краткият път за моето предначертание в това прераждане! Ето, това е което отсъства в повечето школи по тайдзи, чигун и въобще източни практики. Безспорно даоските практики са водещи в довеждането на човека до сътояние на т.нар. будност Йога практикуването е на този етап модел, тъврде муден и твърде неадаптиран спрямо новите условия на технологичното общество. Затуй и даоските практики е добре занапред в страна като България, да се проучват съобразно модела – привеждане в състояние на будност и овладяване на вътрешен силов център.
Тренировките би трябвало да протичат нито като медитация, нито и като физически и енергийни упражнения. Те просто трябва да позволяват т.нар. „мон-до”, дзен-въпроси и отговори, дискусии и решаване на ситуации, в които човекът да овладява своето самосъзнание, различавайки себе си от егото. Аз от не-аз.


В условията на групи и следване на даден учител в т.нар доджо и практически площадки, всеки несъзнателно заема място в общото социално пространство, някои го наричат стадо, а други група, и така се губи живата директна връзка, всеки се стреми да заучава онова, което другите правят, но в тази ситуация събуждането няма как да бъде копирано или подражавано. То е уникално. Вътрешната индивидуална работа обаче не означава, че това би могло да бъде като психонализа или пък безкрайни разговори като между пациент и лечител. Това също е крайност.
Къде е пътят тогава!


Жалоните са заложени във Великият План на Създателя. Няма нужда за новите представители на шестата раса от наставници Те сами ще влизат във владеене на самите себе си. Просто са необходими съвсем елементарни условия, в които всеки да овладее собствената си механика на самосъзнанието. Тепърва ще има семинари по откриването на тези Жалони, които прсто съществуват покрай нас, но не ги забелязваме.


Стефан Калайджиев


за справка: „Психология на човешките еволюционни възможности” от Пьотър Успенски
За участниците в семинара се препоръчва да си набавят карта на енергийните меридиани, да са екипирани със спортни или туристически обувки заради екскурзията – част от семинара до Пето езеро.И в этом средоточье тишины да положат "Раскраска-люкс № РЛ 1215 (Барби)" опустевшую кожу, избавившуюся от своей змеи.

Может, ты задумал какую-то хитрость.

У меня теперь есть прекрасная идея о продвижении "Раскраска-люкс № РЛ 1216 (Смешарики. Спортивно-неспортивно)" нашего человека.

У меня уже есть друг, ответил Римо.

Оглядевшись по "Раскраска-люкс № РЛ 1222 (Маша и Медведь НГ)" сторонам, я, естественно, никого не заметил.

Я только "Раскраска-люкс № РЛ 1219 (Принцессы НГ)" хотел сказать, что с английским пивом не сравнится ни одно пиво на свете.

 
Семинари по цигун и работа със съзнанието ПДФ Печат Е-мейл

 

СЕМИНАРИ ПО ЦИГУН И ВЪТРЕШНА РАБОТА - РАБОТА СЪС СЪЗНАНИЕТО

 

Всеки уикенд – събота и неделя, екскурзия с приблизителен маршрут и програма като долупосочените:

Посещението ще бъде свързано с природата, енергийно място и възможности за енергийна и вътрешна работа там.

Тръгване 8 часа – площад Славейков, 11 часа – реката край Рибарица, упражнения от типа на Осем къса цветна коприна и други даоски упражнения, 13 часа – връх Васильов, медитация и молитва, 17 часа – Воденицата или Вагона – вечеря, 21 часа завръщане в София

Вариант втори с приспиване в Тетевен - комплекс Здравец или в Рибарица, в неделя програмата продължава с упражнения край реката и посещение на параклиса в село Бабинци над Тетевен, Острич, завръщане 17 часа в София, крайна спирка площад Славейков, водещ упражненията и лекциите по Цигун и работа със съзнанието – Стефан Калайджиев, в сайта на Хелиопол има книги по въпроса, групите са не повече от 7-8 човека, заниманията са непрекъснати в хода на провеждащата се екскурзия семинар, времето на медитациите и лекциите в потъналите от прах и астрална мръсотия градски аудитории изтече.

Цена на семинарите-екскурзии – заплащане на пътните – в случая до Рибарица 20 лева, и всеки си поема нощувката която е в рамките на не повече от 10 -15 лева . Лекциите и заниманията с упражнения са безплатни.

Записвания не по-късно от петък 17 часа.

 

Забележка: За семинарите екскурзия сред природата е необходимо всеки да е снабден с топло яке и леки туристически спортни обувки. За работата със съзнанието е необходимо човек да е настроен за вътрешна работа и да знае, че упражненията по цигун винаги вървят в паралел с работата на вътрешен план, че двете са неделими.

 


 

 
Пътувания ПДФ Печат Е-мейл

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА ПЪТУВАТ ПО СЛЕДНИТЕ ОСНОВНИ МАРШРУТИ

 

Кооперация Розова Зора, организира за своите членове и поканени външни лица пътувания до три основни маршрута:

 

Първи маршрут:

СЕДЕМ РИЛСКИ ЕЗЕРА - еднодневно или двудневно пътуване през уикендите

Програма:

-  Тръгване рано сутрин от Стадион "Васил Левски"- София

-  1,5 часа пътуване по живописен път, през Бистрица, Железница, Сапарева баня,

-  Пристигане в хижа Пионерска

* възможност за транспортиране х.Пионерска - х.Рилски езера с джип или използване на лифта

-  Съпроводена разходка по Рилските езера, с времетраене около 4-5 часа, свободно време за снимки

-  Време за топъл чай в х.Рилски езера

* възможност за отсядане в една от хижите (Рилски езера, Пионерска)

-  Връщане обратно в София (привечер или на другия ден)

* възможност за посещение на курорта Сапарева баня

 

Такси:

-  Транспорт София - Рилски езера - София - 10 лв

-  Цена на нощувка - легло в х.Пионерска - 10лв - в стая за 8 човека, 12лв - в двойна стая, 15лв - в двойна стая със самостаятелен санитарен възел

-  Използване на лифт или джип до х.Рилски езера - 10 лв на човек

 

_____________________________________________

 

Втори маршрут:

ТЕТЕВЕН  и  РИБАРИЦА - еднодневно пътуване

Програма:

-  Тръгване рано сутрин от книжарница "Новото битие" -  София, ул."Хан Крум" 7а

-  1,5 часа пътуване по направление магистрала Хемус, гр. Тетевен

-  Пристигане в гр. Тетевен

* възможност за разглеждане на града

* възможност за разходка до водопада Скока - дължина на маршрута - около 4 часа

* възможност за разходка по няколко различни Еко пътеки - около 2-3 часа

-  Посещение в произподствения сектор на Кооперация Розова Зора

-  Лекции за Здравословния начин на хранене, как да си направим хляб и домашното производство

-  Транспорт до курорт Рибарица

* в близост на курорта се намират два от основните резервата в Централния Балкан - Боатин и Царичина. При желания може да се посети един от тях

-  Връщане обратно в София  - привечер

 

Такси:

-  Транспорт София - Тетевен - Рибарица - София - 15 лв

 

_____________________________________________

 

 

Трети маршрут:

ЧИРПАН, Братя Даскалови, с.Славянин - еднодневно или двудневно пътуване

 

Програма:

-  Тръгване рано сутрин от книжарница "Новото битие" -  София, ул."Хан Крум" 7а

-  2 часа пътуване по направление магистрала Тракия, гр. Пловдив, гр. Чирпан

-  Пристигане в гр. Чирпан

* възможност за разглеждане на града

- посещение в манастир Златни Ливади

-  Транспорт до с. Братя Даскалови, на север от гр. Чирпан - около 30 мин.

-  Посещение на розовите насъждения на Кооперация Розова Зора

* възможност за обяд в селото

-  Транспорт до с. Славянин

-  Посещение на нивите с лимец на кооперацията

* възможност за закупуване на домашно произведени сирене, яйца и мляко от местните селяни

* възможност за нощувка в къща на кооперацията

-  Втори ден - посещение в лозите на кооперацията и посвещение в тайните на винопроизводството

-  Връщане обратно в София

 

Такси:

-  Транспорт София - Чирпан - манастир Златни Ливада - Братя Даскалови - с.Славянин - София - 20 лв

 

_____________________________________________

 

Четвърти маршрут


София – Горско Косово

/образователна площадка под формата на чифлик край река и язовир, на територията на чифлик  - работи се с коне, други животни, развиват се занаяти от типа на тъкачество и грънчарство/

 

Такси:

-  Транспорт София - с.Горско Косово - София  -  20 лв

-  нощувка  -  10 лв (за тези, които ще извършват спомагателна дейност в подкрепа на проекта ще заплащат само нощувката от 10 лв)

 

 

_____________________________________________

 

 

 

Минимален брой записани - 4, за да се осъществи пътуването.

Записванията се осъществяват в делничните дни от 09ч до 18ч в книжарница "Новото битие" на ул. "Хан Крум" 7а, гр. София

за повече информация и записвания:  02 986 77 73 и  0887 025 404 - Стефан Калайджиев

 

 


 

 
« НачалоПредишна123СледващаКрай »

Страница 2 от 3