Новини и Събития
Семинар в Рибарица ПДФ Печат Е-мейл

 

Академия Ханлин и Кооперация Розова Зора

Ви кани на

 

СЕМИНАР-СРЕЩА ПО ЧИГУН

В РИБАРИЦА, СТАРА ПЛАНИНА

 

Като продължение на ежегодния семинар в Родопите, състоял се през месец Юли в местността Студенец. Академия Ханлин  организира нова семинар-среща по чигун на 25-26 септември, 2010 г. (събота и неделя) в хотел „Рибарица”, близо до Тетевен в Стара планина.

Настаняване: 24 септември, петък

На семинара ще има:

  1. колективни чигун медитации, двигателни упражнения по чигун
  2. лекции по чигун, билколечение и китайско лечебно хранене,
  3. разходки из Централен среден Балкан за набиране на енергия от природата,
  4. дихателни практики и запознаване с лечебни билки,
  5. срещи с много приятели и интересни личности.

Лекции с нови знания за учението и практиките на известния даос Ван Липин. 
(с водещ: Ани Пешева)
Ван Липин е познат на всички от книгата "Портите на Дракона" (изд. "Изток-Запад"), в която се разказва за процеса на неговото обучаване по чигун и даоски практики. Книгата е написана от двама негови ученици и се превърна в истинска сензация в Китай преди 30-на години, а по-късно и в много други страни. На настоящите лекции ще ви запознаем с практиките на духовно издигане, които Ван Липин описва в друга негова книга - "Пътуване във Великото Дао" засега издадена единствено на китайски език.

 

Кооперация Розова Зора ще вземе активно участие в семинара с лекция за "Здравословния хляб - живата енергия" и ще представи новата книга на Мария Явашева "Здравословен хляб - от житния дух на България"


Семинарът се провежда в особено важен момент в годината от гледна точка на чигун и даоските практики: дните около есенното равноденствие са заредени с изключително силна и положителна енергия в Природата. Това е особено благоприятно време за интензивна чигун медитация и разходки из планината.


Изборът за среща в Рибарица не е случаен. Рибарица се слави като специално място за лечение и профилактика на белите дробове и получава статута на лечебен курорт още преди 40 години. 
Семинарът не случайно се провежда през есента. Според китайската медицина и чигун есента съответства на елемента Метал. Така се постига по-голяма хармония с природата - в точния момент на точното място.

Цена:
- участие - 8 лв.

- 2 нощувки: 50 лв. (с включена закуска)

- автобусен превоз - 22 лв (отиване и връщане)

Хотел „Рибарица” предлага стаи с 2 и 3 легла, ресторант "Панорама", механа "Яко войвода" с лятна градина, нощен бар. Гостите на хотела ползват безплатно открит плувен басейн, чадър, шезлонг, фитнес зала, паркинг и достъп до безжичен интернет. Хотелът още предлага сауна, фитнес, тенис на корт, мини-футбол, тенис на маса, воден бар, барбекю.

Интернет страница на хотел Рибарица: http://hotel-ribaritsa.com/bg/

Хотел Рибарица е разположен в известния курорт Рибарица, на двата бряга на река Бели Вит в Тетевенския балкан, Стара планина, на 12 км от град Тетевен и 135 км от София. От хотела тръгват живописни планински пътеки. Районът около Тетевен и Рибарица представляват едно от най-силните енергийни места в България. Ако в Родопите енергията е Ин, то тук, в Стара планина, енергията е Ян. Един ден медитация тук се равнява на 10 дена медитация в София.

Организиран е автобусен превоз от София до хотел „Рибарица” и обратно до София на стойност 22 лв. Автобусът тръгва в 17:30 ч. на 24 септември, петък, от паркинга пред централния вход на стадион „Васил Левски”. Тръгването обратно за София е на 26 септември, неделя, следобяд от 16:00 ч. Пътят е близо 2 часа.

 

За контакти, записване и други въпроси:

Организатор: Академия Ханлин, водещ - Ани Пешева
GSM: 0899 799 638
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.


 

 
Симпозиум - Седем Рилски Езера ПДФ Печат Е-мейл

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА ПЪТУВАТ КЪМ РИЛСКИТЕ ЕЗЕРА ПРЕЗ МЕСЕЦ АВГУСТ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС

СИМПОЗИУМА СЕДЕМ РИЛСКИ ЕЗЕРА


ЗАПИСВАНИЯ В КНИЖАРНИЦАТА на издателство Хелиопол:

София, ул. Хан Крум 7 А

ОТ 5 ДО 18 АВГУСТ

тел.02 986 77 73 ; О887 025 404 ; 0897 242 604

 

*  Маршрут:  СОФИЯ - БИСТРИЦА - ЖЕЛЕЗНИЦА - СЕПАРЕВА БАНЯ - ПАНИЧИЩЕ - ХИЖА ПИОНЕРСКА

*  Пътува се с 8 местен бус – тръгване рано сутрин (точния час ще се уговори допълнително) от книжарницата или стадион Васил Левски,

*  Таксa - 10 лева на човек в една посока до хижа Пионерска

–  багажът се прекачва от хижа Пионерска на джип - заплаща се от 2 до 5 лева

* По желание от хижа Пионерска има лифт до новата хижа, цена на билета 10 лева, качването с джип излиза също по около 10 лева на човек

 


 

 
Изводите от Розобер 2010 ПДФ Печат Е-мейл

 

ПЪРВОНАЧАЛНИ ИЗВОДИ


1. Неспособност за вземане на колективни решения, разчита се на твърдата ръка, едноличното водачество и поемане на отговорност. „Един да води бащина дружина!”

2. Липса на елементарно чувство за колективна отговорност. Колективната отговорност е винаги в подобни случаи, колективна безотговорност.

3. Потребност от един, който винаги трябва да бъде изложен на ударите, и който трябва да се нагърбва с дърпането на каиша.

4. При този модел, очевидно е, че винаги този, който се нагърбва с материалната отговорност е същият, за който е валидно правилото, пагубно за модела на демокрация. „Който дава парите, той поръчва музиката.”При този едноличен модел, на него после всички се сърдят, защото не е станало според техните изисквания. Или го обвиняват в авторитарност, или не приемат тази музика, която той поръчва.

5. Като цяло, налага се изводът, че: моделът на демократично управление до този момент никога не е бил приложен, тъй като винаги е имало един елит, който е искал да управлява еднолично без да изпуска властта от ръцете си. /Става въпрос в по-широката рамка на обществените отношения./

6. Едноличното управление и вземане на решение в условията на кооперация е явно засега възможен изход, тъй като самата кооперация е все още неспособна като форма да докаже чрез дяловото участие на всеки един, че е нова форма за колективно вземане на решения. Този наш извод за съжаление се налага, поради опита, който бе натрупан. /Относно казионните форми на кооперации в България, където има действащ председател и пр. не се наемаме да даваме изводи./

7. Кооперацията като метод на управление, седящ в основите на бъдещите форми на живот, паралелно с формата на комуната, все още е в зависимост от бъдещото състояние на колективното съзнание на човека, от неговата степен да проумее, че е скачен съд с другия, че е частица от общия цялостен организъм. /За опита на комуните, Беинса Дуно е казал, че чак след 300 години, ще има условия, за подобни формации./

8. Неосъзнаването на Живот за цялото, придружено от липсата на познание за действуващият Закон, частица от Моралният кодекс на Вселената, всичко това придружено от липсата на вяра в Бог, цар, правителство и държава, липсата на вяра в действащият на земята закон, това са причините, поради които засега, действуващият модел на управление на земята буксува, криейки се зад гръмки фрази като демократично управление, което всъщност си е чисто авторитарно управление на действуващият и властващ елит.

 

Прочети повече

 
« НачалоПредишна123СледващаКрай »

Страница 3 от 3