Новини и Събития
Новогоднее обращение Анастасии Новых ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 24 Февруари 2014 15:01

Анастасия Новых е руска писателка и художничка, чието творчество е с езотерична насоченост. В нейните книги всеки намира своето зърно истина, сила, вдъхновение, спасение от самотата и духовно равновесие. Нейното новогодишно обръщение може да видите на на адрес: www.schambala.com.ua

 
Програма на 17-и международен симпозиум СЕДЕМ РИЛСКИ ЕЗЕРА 2013 година ПДФ Печат Е-мейл
Неделя, 11 Август 2013 20:14

Програма на 17-и международен симпозиум СЕДЕМ РИЛСКИ ЕЗЕРА 2013 година
Българските духовни учения в съзвучие със световните“

хижа Рилски езера
17 – 21 август
2013 г. от 17 до 22 часа

 

Час

Лектор

Доклад

СЪБОТА, 17 август 2012

17:00 – 17:30

Откриване на симпозиума и представяне на изложбата на Тодор Янков за Свещените Седем Рилски езера

17:30 – 18:00

Гости на Симпозиума

представяне на гости на Международния симпозиум

-

18:00 – 18:30

Емил Елмазов

Проект „Билкария“ и възкресението на лимеца

18:30 – 19:00

Проф. Димитър Папазов

Прилики и отлики м/у философията на създателят на Есперанто д-р Заменхоф и Учението на Беинса Дуно

19:00 – 19:30

Паоло Коралини

Такемусу Айкидо – проекция на Всемирното Бяло братство

19:30 – 20:00

Алексей Скворцов

На кой Бог се молим

20:00 – 20:30

Брамасангита

Представяне на Пакта за Глобално световно съзнание с Майката земя

КОНЦЕРТ ПОД НЕБЕТО

НЕДЕЛЯ, 18 август 2012

17:30 – 18:00

Тодор Ялъмов

Посланието на Вселенското „ВЕЧЕ” от 26 юли в Санкт Петербург

18:00 – 18:30

Сал Ракели

Встъпителна лекция в България

18:30 – 19:00

Сал Ракели

19:00 – 19:30

Косьо Любенов

Самолечение и лечение с космическата енергия

-

19:30 – 20:00

Никола Чухлев

Солидарна бартерна платформа или как работи бартерната система и защо има версус Единен базов доход

-

20:00 – 20:30

Дискусия и концерт

Състояние и разпространение на Словото на Беинса Дуно

-

ПОНЕДЕЛНИК, 19 август 2012

17:00 – 17:30

Владимир Богданов

Банковата система и лихвените взаимоотношения пред дълбока промяна

17:30 – 18:00

Надка Иванова

Опит за приложение на Педагогиката на Учителя – из Учението на Беинса Дуно – Педадгогически въпроси

-

18:00 – 18:30

Александър Риженко гостРусияУкрайна

Възможности на съзнанието на човека. Нови методи на работа.

-

18:30 – 19:00

Елена Ковачева

Учителят – пророк на Шестата раса

19:00 – 19:30

Проф. Живко Желев

Квинтесенцията в Словото на Учителя

19:30 – 20:00

Христо Маджаров

Завръщането на богомилите

20:00– 20:30

Галя Маджарова

Елексирът на живота

ВТОРНИК, 20 август 2012

17:00 – 17:30

Кооперация Розова зора

Споделяне на опита от розобера и жетвата през 2013 година

-

17:30 – 18:00

Александър Риженко

Въпроси и отговори

-

 

18 часа – 22 часа Дискусия и закриване на Международния симпозиум с концерт

 

 
Съобщение ПДФ Печат Е-мейл

Кооперация Розова зора и приятелите й, ще провеждат тази година поредния розобер в Братя Даскалови. Поканени са всички, които имат отношение към свещената българска роза! За повече информация - тел. 0887 025 404

Началото на розобера ще бъде около 15 -18 май

 
ПДФ Печат Е-мейл

НАКРАТКО ЗА РОЗОБЕРА 2011


Смисълът на розобера тази година бе най-малкото да се уверим в голямата лъжа, че Европа подава ръка на биологичните производители. Както и във второто, да се поучим от Урока, че не тези, които очакваме да бъдат духовни ще се притекат на Розовата площадка, а напротив, дойдоха съвсем други хора, които дойдоха срещу заплащане, но също се оказаха духовни, но в истинският смисъл на думата.

 

Да се бие камбаната за съхраняване на Розата като свещена култура по българските земи, това бе много важно. Да, това спазихме. Бяхме на бойната линия! Въпреки че мнозина наши приятели уж духовни ни изоставиха на практика. В крайна сметка успяхме да се справим. Видяхме разсипването на българското земеделие като механизъм на действие. Защото като слушаме радиото и телевизията, оставаме с впечатление, че наистина тези Европейски програми действуват. Който е излязъл на полето се е уверил в тази лъжа.

 

Като цяло розоберът донесе повече положителни преживявания от тези - отрицателните, които ни бяха като за урок, дано не ги повтаряме повече грешките си. Така например, смята се, погрешно, че някой трябва да дойде като доброволец и да работи ей така. Е да, обаче не се получава. Трябва някакъв стимул да има. Защото на никого не можеш какъвто и да е доброволец, да му заповядаш и да му кажеш, действай. Доброволческото движение изисква високо съзнание, а все още сме далеч от това. Тези, които идват уж като доброволци все пак си казват, абе къде ли отиват тия нашите пари, които изработваме. Ами точно това е уловката на лукавия. Тази дейност наречена розобер е обречена в момента на чиста загуба. Ако си направил обработка на земята и обрязване на розите, то е ясно, че ще си на загуба. Ние бяхме тази година без всякакви разходи за обработка на розовите насаждения. Така че затуй и издържахме. За сведение, не се заплаща от изкупвачите веднага набраното количество, а в същото време е нужно да разполагаш с парична маса, за да плащаш на берачите. Кой създава този абсурд ли!

 

Ето, това бе и въпросът, на който си отговорихме като наблюдавахме абсурда по време на брането на розите и тяхното изкупуване. Опитът показа, че от работата на доброволците няма резултат освен тоя, че те самите натрупват по този начин опит в съприкосновението си със Свещената роза. Да, но розата все пак трябва да бъде обрана вместо да окапе на земята. Така Тя иска да служи на човека. Да служи на човека, а не на мамона, и паричните отношения. Да му служи като го лекува,като го храни!  Нужни са за розобера оправни хора, които наистина умеят да работят и да не се пазарят, защото не може и тако и вако. Например, някой си, дошъл като доброволец, пък и заплащане да иска, а накрая и розов цвят за сладко.

 

В нашият случай, имаше заплащане по 70 ст. за всички, но докато го осъзнаем това като необходимост от три години насам, минахме през перипетии.  Както е казал Учителят на нас българите, Беинса Дуно, нужни са точни отношения и предварително моделирани ситуации. При нас българите се получава нещо като - тръгнали за върха уж на поклонение, пък се озовали на трапезата. Трябва да се премислят предварително всички планове и да се моделират по няколко пъти. Защото когато става за колективен градеж, отговорността е огромна. Задържащите сили всичко дават само и само да осуетят поредното колективно начинание и така да докажат тяхното, че още човечеството не било готово да продължи напред, затуй трябвало камшик и тояга. Е да, но все пак, по време на тия колективни събирания се вижда как е жадуващ духа у човека да бъде част от Цялото. И как в условията на градовете, всички ние сме загубили връзката си с Природата и майката земя.

 

Догодина ако е рекъл Господ ще продължим по нова схема! Така или иначе сприятелихме се с розата, която наистина е свещена и  наистина е жива, и наистина е цветето на Богородица. Тя не бива да се бере и вкарва в найлонови чували. Тя трябва да бъде уважавана, тоест

 

РОЗОБЕРЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РИТУАЛ ИЗВАДЕН ОТ ВСЯКАКВИ ИКОНОМИЧЕСКИ ПОМИСЛИ ЗА ПЕЧАЛБА И ЗАГУБА, И ДА ГЛЕДАМЕ НА НЕЯ КАТО НА СРЕДСТВО ЗА ИЗКАРВАНЕ НА ПАРИ. РОЗАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЛЕКАРСТВО И ХРАНА.
ОЗДРАВИТЕЛЕН МЕТОД, КАКТО И МЕТОД ЗА СИНХРОНИЗИРАНЕ НА САМИЯ СЕБЕ СИ С БОГА У ТЕБЕ! НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО Е СЕГА ДА ПОКАЖЕМ НА ХОРАТА КАК ДА СЕ СЪ-НАСТРОЙВАТ СЪС СЪЗДАТЕЛЯ В СЛЕДВАЩИТЕ МЕСЕЦИ НА ПРЕХОД.

 

Следвай сърцето си и не укрепвай Матрицата, помагай на Новия кълн!

 

 
« НачалоПредишна123СледващаКрай »

Страница 1 от 3